Mieke heeft bij ons een complex teamcoachingstraject gedaan. Dat is goed en plezierig verlopen. Ze stelt de juiste vragen en weet persoonlijke en zakelijke kwesties uitstekend met elkaar te verbinden en op een verstandige manier te doseren.  Zij won al snel het vertrouwen van opdrachtgever en deelnemers en heeft dat vertrouwen gedurende het hele traject waar gemaakt.

Als directeur Sociaal Medische Zaken bij het UWV heb ik samengewerkt met Mieke in de periode 2008-2009. Bij de divisie SMZ (3500 fte en een budget van ruim 400 miljoen euro), moest een grootschalig verandertraject worden uitgevoerd om stevige impulsen te geven aan de klantgerichtheid, kwaliteit en doelmatigheid. Sleutel daarbij was de herwaardering en herpositionering van de professionals. De ruime consultancy-ervaring van Mieke op het gebied van organisatieontwikkeling en professionalisering was voor mij steeds zichtbaar in verschillende rollen: als inhoudelijk deskundig adviseur, als kritische gesprekspartner met scherpe observaties, bij het communiceren met directeuren, managers en medewerkers in een complexe setting met verschillende belangen, het opstellen van visiedocumenten en creatieve inbreng bij het voorbereiden van managementbijeenkomsten en trainingen.

Buiten dat is Mieke toegankelijk, aanwezig zonder dominant te zijn, betrouwbaar en laat ze mensen in hun waarde. Mede door de bijdragen van Mieke was het mogelijk in genoemde periode flinke stappen voorwaarts te maken in een complex verandertraject.

In een tweetal coachingstrajecten met Mieke ben ik als persoon maar zeker ook als professional gegroeid. De scherpe vraagstellingen van Mieke maakten dat ik continu na moest denken over de vragen en leerdoelen die ik had. Ik kon zelf mijn antwoorden vinden doordat Mieke goed luistert, daarop reageert, effectief reflecteert. Het, door mij, meest gewaardeerd zijn de perfect getimede stiltes die Mieke durft te laten vallen. Mieke gaat met veel respect voor gevoelens en emoties geen onderwerp uit de weg en is vooral op een prettige wijze in staat om de gesprekken functioneel te houden.

Ik heb mogen ervaren dat ik zowel gecoacht ben om met mij als persoon aan het werk te gaan als in het zoeken naar functievolwassenheid. Beide trajecten hebben mij veel inzichten gegeven waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier gebruik van maak.

Mieke Reidinga heeft bij USG People interim de rol van Manager Learning en Education Nederland vervuld. Naast het aansturen van een afdeling met 16 trainers en ontwikkelaars was het haar taak om het opleiden van interne medewerkers van verschillende labels centraal te herstructureren. Hiervoor was zij gesprekspartner van zowel MT’s als directeuren van de verschillende labels van USG People.

We hebben Mieke leren kennen als een uitstekende gesprekspartner op alle niveaus binnen ons bedrijf. Mieke heeft ruime kennis en ervaring in zowel verander,- als ontwikkeltrajecten en is zeer goed in staat win-win relaties aan te gaan. Mieke kan uitstekend luisteren en kan verschillende belangen prima managen. Daarnaast is Mieke een zeer prettig persoon om mee samen te werken