Mieke Reidinga

Van 1988 tot 1994 studeerde ik bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn afstudeeronderzoek ging over gemeenschappelijke beeldvorming rond complexe vraagstukken, vanuit systemisch perspectief. Dit thema is mij altijd blijven fascineren.

Ik werkte 12 jaar bij Twynstra Gudde adviseurs en managers. In 2000 werd ik managing partner van de vakgroep HRM en een paar jaar later van de vakgroep Organisatieontwikkeling.

Sinds 2006 heb ik een eigen praktijk als organisatie-adviseur en executive teamcoach. Naast mijn praktijk gaf ik jarenlang opleidingen veranderkunde en advieskunde bij onder meer de Vrije Universiteit (postgraduate) en Schouten University. Ik volgde grote opleidingen op het gebied van Coaching (Rino Noord-Holland) en Executive Teamcoaching en Executive Coaching (VU Center for Executive Coaching).

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het werken met leiderschapsteams, in de praktijk en in vakontwikkeling. Sinds 2016 ben ik docent, supervisiebegeleider en programmaleider van het postgraduate programma Executive Teamcoaching van het VU Center for Executive Coaching. Samen met Yvonne Burger schreef ik het boek Executive Teamcoaching in de Praktijk – effectief werken met leiderschapsteams (Kloosterhof, 2020).

Sinds 2008 ben ik mede-eigenaar van “Villa Mollerus”, een werk- en ontmoetingsplek voor organisatieprofessionals in een mooi pand in het centrum van Baarn.