We willen ons interne team van MD- en opleidingsadviseurs herpositioneren in de organisatie op strategisch niveau. Dat vraagt een andere rol en ander professioneel gedrag van de 20 medewerkers. Wil je dit als interim teammanager realiseren?

We willen de structuur van de organisatie aanpassen aan wat deze tijd vraagt en dat raakt ook alle andere organisatieaspecten. Een majeure veranderopgave, waarin we zoveel mogelijk zelf willen doen in werkgroepen. We zoeken een verandermanager die ons een paar dagen per week begeleidt.

Als interim manager werk ik graag in opdrachten waar, naast zorgen dat de organisatie doet wat het beoogt en dat alles goed geregeld is, ook een organisatieontwikkelings- of professionaliseringsvraagstuk ligt. Zo combineer ik mijn managementervaring met expertise als coach en ontwikkelaar. Ik stel vragen, geef richting, daag uit, houd spiegels voor, maak lastige kwesties bespreekbaar, bied nieuwe perspectieven. En ik vorm een hitteschild. Zo ontstaat er ruimte voor groei.